06 september 2006

Zanzibar i september


Här intogs bröllopsmiddag för sex år sedan. Dagen innan vigseln. Emerson and Green heter hotellet där det finns en takterrass som är fullkomligt magisk när sammetsnattens mörker omsluter den och skira tyger fladdrar över huvudet.
Vi tänkte passa på och viga oss när vi var på Zanzibar - då, för sex år sedan. Flygplan kan bli försenade, så vi planerade att anlända ett par dagar före vigseln. Flyget blev ett par dagar försenat. Så dumt att boka in en sådan sak, tyckte flygbolaget, för de garanterade ju bara att man skulle komma till ett visst ställe, inte när man skulle anlända. På Zanzibar innebar detta inte något problem. "Vi tar vigseln i morgon i stället. Men middagen får ni äta i kväll. Det går inte att boka om middagen inte!"
Så vi åt vår bröllopsmiddag dagen före bröllopet. Det blev extra minnesvärt.

2 kommentarer:

Elisabet sa...

Men sa underbart annorlunda! Jag har en drom om att komma till Afrika ..., nagon gang ska jag forverkliga den ..., helsar Elisabet i landet utan prickar ..

Celia sa...

Åh, celebert besök från Grekland - utan prickar. Klart att du ska åka till Afrika. Fast det är din resa till Grekland - och Ilvas berättelse om Venedig - som fick mig att tänka på mina egna resor. Så nu tänkte jag minnas dem igen - och dela med mig lite av dem.