26 juni 2007

Mobila samtalVarför störs folk av att man pratar i telefon på tåg? Är det för att man bara hör hälften? Då kan man väl gissa? Det tycker jag är kul. Själv tycker jag inte att det är kul att prata högt i telefon på tåg. Kanske för att andra bara hör vad jag säger – och får gissa resten. Tänk om de gissar fel...

Jag tycker inte att det är fel att reta sig på att andra stör genom mobilsamtal på tåg. Vad jag skulle vilja veta är varför. Kan inte någon som vet varför berätta?

3 kommentarer:

Elisabet sa...

Jag retar mig inte, men vad jag inte förstår är människor som pratar så högt så man inte hör just nånting annat .., det fattar jag bara inte.
Vid en resa från malmö till ystad fick vi alla ta del av en kvinna som just hade varit med om en abort.
Hela vägen pratade hon högljutt om detta.
Och på tåget till Helsingborg pratade mannen intill mig nonstop om en man som varit på anställningsintervju och allting fick man veta; det tog liksom aldrig slut.
Det är som om mobilpratande människor höjer rösten mer än vid ett vanligt samtal?
Nej, jag retar mig inte, men jag kan bli less. (vilket iofs kan bero på att jag inte gör annat än hör människor prata hela dagarna och själv måste svara och föra samtal .. tystnad för mig är rena drömmen ..).

Celia sa...

Lite otydlig var jag visst i mitt inlägg. Jag förstår absolut det där med tysthetens lov. Så vad jag mer undrar över är egentligen varför man blir irriterad eller beklagar sig över att folk pratar i sin mobil på tåg, men aldrig att man skulle säga (tror jag) något om människor som sitter och pratar på ett tåg. Dem hör man ju också.

Jag blir liksom du, Elisabet, förvånad över allt som människor lämnar ut om sig själv när de talar på tåg. Även de som gör det vid samtal med medresenärer.

Kanske är det så att man hade kunnat njuta av tystnaden om inte dessa mobiltelefoner fanns på tågen. För många reser ju faktiskt själv och hade kanske varit tysta utan mobiltelefon.

Själv upprör jag inte så många genom att prata i telefon. Tvärtom. Många nära och kära blir upprörda eller skrattar åt att jag, som faktiskt har en mobiltelefon, antingen har glömt att ladda den, eller så har jag glömt den hemma, eller så har jag lagt den i bagageluckan (!), eller så hör jag helt enkelt inte den tysta signal jag har valt som rington. Men den är bra att ha för att kolla tiden!

Översättarhelena sa...

Jag tror faktiskt att rätt många irriterar sig även på högljudda livesamtal på tåg. Fast det kanske inte är lika vanligt (att man irriterar sig på det, alltså). Så egentligen har jag ingen aning.