14 juni 2007

Att få tidNågon har sagt att man inte får tid - man får ta sig tid.


Men ibland får man faktiskt tid. Tycker jag. När man väntar på någon, till exempel. Om någon ska komma hem till mig så att vi kan hitta på något tillsammans, då kan det hända att jag ibland får tid. Om jag väntar på en tidsoptimist.


Ofta är jag själv den där tidsoptimisten som någon väntar på, förstås. Men om jag inte är det, om jag är den som väntar, då kan jag få tid. Jag går där och kollar om inte tidsoptimisten ska dyka upp snart. Så tänker jag att jag kanske kan börja tömma diskmaskinen så länge. Medan jag väntar.


Jag tömmer diskmaskinen. Tidsoptimisten har ännu inte kommit. Hur sen ska människan bli? Tog det bara åtta minuter att tömma diskmaskinen? Så fort går det minnsann aldrig annars. Jag tror att jag tar och plockar in lite av den smutsiga disken jag ställt i diskhon. Så där!


Nu kommer tidsoptimisten. Själv fick jag lite tid över. En liten period av ingenting att göra. Så då gjorde jag något. Jag kunde lika gärna njutit av att inte behöva göra någonting, förstås...


1 kommentar:

JULIE K sa...

Ja faktisk er det så. Nær man venter på något, kan man ofte få litt tid øver ja. I det siste har jag haft for liten tid tycker jag, men samtidig er det bra for det betyder ju at jag inte har det tråkigt. Førut nær man var mindre hadde man det faktisk tråkigt iblant, jag vil så gjerne kjenne hur det å ha tråkigts kjennes ut nu....fast nu hadde jag nog njutit av tråkigheten : )