12 mars 2007

Betraktelser om en skandal

Jag var på bio i helgen och såg en film som jag verkligen kan rekommendera: Notes on a scandal. Ofta väljer jag filmer efter vilka skådespelare som porträtterar karaktärerna. I den här filmen är skådespelare som Judi Dench, Cate Blanchett och Bill Nighy ypperliga. Berättelsen är intressant och dialogen väl uttryckt. Det känns som att ingen förväntar sig att jag som åskådare är för dum för att förstå, så att allt måste förklaras klart och tydligt. Jag tillåts tänka själv.

Filmen är baserad på en roman av Zoe Heller och handlar om många svåra saker. Den tar upp ensamhet och vänskap, moral och om att döma andra; den tar upp skrivande och relationer. Lite snuddar den också vid klasskillnader och föräldraskap. En filmpärla, om man vill.

3 kommentarer:

Elisabet sa...

Tack för tipset! Den ska jag försöka se!

Celia sa...

Jag tycker verkligen att du ska se den - men jag måste nog "varna" dig för att det inte är en "mys-pys-film" utan räknas som "psykologisk thriller". Men den är tänkvärd, och den är värd en och en halv timme samt en snudd på en hundring. Jag kan också rekommendera att se denna film i sällskap med en god vän och sedan känna att det är fint att ha vänner, t ex att diskutera filmer med.

"miód jest słodszy od krwi" sa...

Hi, sory but I did'nt understand anything.. but I guess You like this movie.. so do I :) It's great! best regards!