14 oktober 2006

Nornalup TeahouseMed speciellt tillstånd från Elisabet använder jag här hennes bild från Olof Viktors café i Glemminge. Hennes bild påminner mig nämligen om ett litet tehus, Nornalup Teahouse, i allra sydvästraste Australien.

Jag var på resa i Australien med maken och ettårige sonen. Vi hade gått en promenad bland otroligt höga träd i "valley of the giants", där de fiffigt nog hade byggt en sorts promenad högt uppe bland träden, så att man skulle få känslan av hur fåglarna har det där uppe i trädtopparna. Efter promenaden kom vi med bilen till det lilla tehuset omgivet av en liten trädgård översållad med romantiska blommor. Vi blev serverade på den lilla verandan till tonerna av Norah Jones. Sedan dess har Norah Jones en speciell plats i mitt musiköra. Den får mig att minnas denna rofyllda plats på andra sidan jordklotet, där man kommer till Antarktis om man seglar rakt ut i vattnet. Ett ställe dit jag inte åker i tid och otid, och kanske just därför känns den så speciell.

När jag sett Elisabets bild av punschverandan, har den påmint mig om den här platsen: Nornalup Teahouse. De har en hemsida. När jag upptäckte det, gick jag förtjust in där. Snopen konstaterade jag att det inte alls såg ut som jag mindes det. Konstigt, det där med minnet, eller om det är kameran. För tänk om Elisabet varit där med sin kamera. Då hade hon kanske fångat en bild mer i stil med den hos Olof Viktor. Det intalar jag mig själv i alla fall. För jag tror på det där med perspektiv, både vad gäller foton, minnen och livet i allmänhet...

3 kommentarer:

Elisabet sa...

Vet du celia .., 1986 var jag och dåvarande maken i Australien.
Vi tog på ett litet hotell i Anglsea och vi var totalt dödens trötta .., lade på oss dubbelsängen och skulle vila nån timme bara .., (tidsomställningen var hemsk ..) och jag hade Anders i magen ... och just när vi låg där, kunde vi genom det öppna fönstret där vita tyllgardiner fladdrade, höra Walk on life med ... Dire Straits .. från en cd-spelare.
Dom var på turné i Australien och överallt hördes deras musik.
Gissa, vad jag tänker på så snart den låten spelas ..

Just det.

Musik har en förmåga att väcka känslor.


Så vackert du hade skrivit!

Elisabet sa...

Ååå, så trött jag måtte vara .. "vi lade på oss dubbelsängen ..!!" haha .. ja, är man stark så är man ...

Celia sa...

Jag tror att du är jättestark :)