24 oktober 2006

Kulturintresse
Det kan vara roligt att lära sig ett främmande språk för att de talar det på en plats som man gillar att resa till. Eller så kan man vilja resa till en plats för att de pratar så roligt där. Så tycker fyraåringen om Finland. Ibland ser han på DVD-film. Då kan man välja vilket språk aktörerna ska tala på. Ibland, när han har sett filmen många gånger, väljer vi andra språk än svenska. Finska, till exempel. Det gillar han. Och nu vill han åka till Finland - för han gillar språket där.

Kanske åker vi dit en dag. Jag har hört att Helsingfors är en vacker stad och jag har på resor träffat mycket trevliga människor därifrån. Men först ska vi åka till Florida. I februari. Bilden ovan är från Key Largo, där vi var för ett och ett halvt år sedan. Då var det bra att kunna engelska. Så att man kunde se vad det stod på skyltarna. Om man inte ser det på bilden ovan, kan man klicka på bilden, så syns det bättre.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja det er så koselig å reise og å lære seg språk. Så roligt 4 åringen liker finska. Har varit flere ganger i Finland. Tycker det er ett jættevackert land : )

Qi sa...

Vilken cool fyraåring du har!! Jag har aldrig hört någon säga något liknande, i alla fall ingen fyraåring... ;-)

Celia sa...

Julie och Qi: Genom mina barn får jag verkligen nytt perspektiv på saker :)