22 september 2007

StädläsningOm jag inte orkar städa kan jag alltid läsa om städning. Boken ”Städa!” av Estrid Bengtsdotter och Lotta Kühlhorn kan låta befallande jobbig, men den är mycket behaglig att läsa i soffhörnan. I den boken framstår städning som enkelt och härligt. Den är som en kokbok, fast om städning.

När man inte själv orkar praktisera. När man inte själv orkar putsa sina fönster. Då kan man läsa en bok – eller öppna ett inredningsmagasin fylld av på ytan perfekta hem. Att ingen bor i de där hemmen är uppenbart. Så ser det inte ut där någon bor. Men det är vackert att titta på.

Om livet känns lite rörigt kan man läsa en bok eller öppna en tidning. Livet blir kanske inte mer ordnat, men det framstår som lugnare. Åtminstone i min värld.

2 kommentarer:

Elisabet sa...

... eller så kan man bläddra bland lägenhetsannonserna, speciellt när det gäller Stockholm eller Malmö.

Där finns bilder av vardagsrum och kök och alla ser prick likadana ut.

Inte en tidning ligger framme.
Inte en leksak.

Allt är som i ett hotellrum.
Kliniskt.

Sen tycker man att ens egen röra är bara .. hemtrevlig.

Celia sa...

:) Ja, lägenhetsannonser är ett kapitel för sig. I min lokala dagstidning är det ganska kul att spekulera om vad mäklarna tror att man är intresserad av när man köper fastighet. Jag ser sådant som närbild på en kökslucka. Eller en jätteful, blommig soffa - som om den ingick i köpet.

Fast de annonser du nämner har kanske gjort "homestaging". Då tror man visst att folk söker hotellrum där alla har samma smak.