13 december 2006

Om morgondagen vet vi ingenting

Så sjunger Bo Kaspers orkester i min fyr. Vilket leder mina tankar till Buddhismen och vikten av att leva i nuet.

Att uppskatta det som sker nu. Det kan bli lite stressande ibland. Som när man har ett nyfött barn. Allt är underbart, konstigt och lite skrämmande på samma gång. Då säger äldre människor med mer livserfarenhet: ”Ta vara på den här tiden nu! Den går så fort!” Då tänker man som nybliven mamma att det måste man ju göra. För tiden går så fort. Lite stressad blir man. Tänk om man missar den fina tiden!

Men att tiden ständigt rör sig och rullar på kan också vara en tröst. När livet består av sömnlösa nätter med ett litet barn som mår jättedåligt. Då är man glad att det handlar om ett ögonblick. Då är det skönt att tänka att tiden går fort.

Att fånga dagen, ett ögonblick i sänder. Det handlar både om att njuta av men också om att ibland faktiskt stå ut med nuet. Det kan vara både stressande och lugnande.

6 kommentarer:

Lilla B sa...

Precis så är det ju!

Julie sa...

Ha en flott jul Celia. Hatt store problem med å kommentere her.

Lyckliga Grodan sa...

god jul..

och vi har bara nuet..
alltid bara nuet..

för mig är det en tröst..
ett löfte om möjligheter..

jag kan äntligen kommentera hos dig..

Qi sa...

God jul celia! Hoppas allt är bra med dig!

danne sa...

God jul på dig! Hoppas du har det bra. //d

Celia sa...

Åh! Jag blir alldeles tårögd. Jag har det bra men hela familjen har haft influensa och förkylningar och jag vet inte vad, så det blev bara tid över till det allra nödvändigaste. En fin jul blev det i alla fall. Och först i dag, 27 december, fick jag möjlighet att kolla lite på bloggen. Full av julhälsningar. Hoppas blogger fungerar lite bättre så här efter jul, för även jag tycker att det har varit krångligt. Än en gång: tack!