22 november 2007

Kunskap om vatten

"Droppande kökskranar och knäppande element är några av de saker man slipper bekymra sig för om man saknar ett hem. Däremot gäller det att ha stor vetskap om - och respekt för - naturkrafterna. (...) Svårigheten att få tag i vatten är en annan del av hemlösheten. Det är svårt att tvätta sig utan dusch eller toalett. En lösning är att bosätta sig nära havet, annars får du titta efter vissa saker. På många industrilokaler finns det till exempel vattenkranar placerade på utsidan."

Så skriver Jonas Svensson i de hemlösas tidning "Aluma" nr 10/2007. Aluma har en hemsida.
Själv tänker jag att det finns mycket viktig kunskap som jag inte hade - eller har - en aning om.

3 kommentarer:

JULIE K sa...

Ja tenk det som vi tar som en selvfølge inte altid er det før andra. Det er något at tenka på og kanskje glede seg over dom saker vi har i vår hverdag : )

Elisabet sa...

Här i stan har vi en man,en äldre herre, som bor i sin BIL.
Ibland på lördagsförmiddagarna kommer han in och vill fylla på vatten i sin plastdunke.

Jag har frågat hur han klarar sig och han säger att det går bra, men det är förstås kallt.

Och tänk, att bli magsjuk och bo i en bil!!

Var gång han har varit inne och fyllt på vatten eller handlat nåt billigt, tänker jag på vad min mamma skulle ha gjort i min situation?

Hon skulle omedelbart ha erbjudit honom sitt badrum minst en gång per vecka.., hon skulle garanterat ha bjudit honom på middag ett par gånger i veckan .., och av sin pension hade hon köpt honom varma kläder och en filt/täcke.

Och vad gör jag?

Frågar hur han klarar sig?

Celia sa...

Julie: Ja, allas problem är svåra nog när man befinner sig mitt i dem. Men ibland kan de förstås kännas lättare när man hör vad någon annan får uppleva.
Elisabet: Ja, tänk vad mycket lättare det är att skänka mycket pengar till människor på andra sidan jordklotet, medan det kan vara oändligt svårt att fråga grannen hur det står till...